Bitcoins begränsade utbud spelar ingen roll för en marknadskommentator

Dennis Gartman är fortfarande inte övertygad om att Bitcoin inte går till noll

Bitcoin (BTC) har vunnit ett antal vanliga finansiella guruer 2020 mot bakgrund av ett svårt år för USA: s ekonomi. Vissa marknadsexperter, som Dennis Gartman, är dock fortfarande skeptiska till den digitala tillgången.

Guld och Bitcoin är inte riktigt likvärdiga, enligt Gartmans tisdagintervju med Bloomberg. „Guld har funnits i tusentals år, Bitcoin Lifestyle har funnits i 20 år“, sa han. Gartman lade ut en ekonomisk kommentarserie i 30 år, kallad The Gartman Letter.

Bitcoin har dock inte funnits på 20 år. Tillgångens pseudonyma skapare, Satoshi Nakamoto, publicerade den skriftliga ramen för Bitcoin 2008 och tillgången lanserades officiellt på webben 2009.

„Bitcoin är tusenårsguldet. Jag förstår det, jag förstår det“, sa Gartman. „Jag kommer aldrig att förstå Bitcoin så långt som att kunna köpa den till 10 000, 15 000, 20 000 dollar – jag lämnar det för människor som är klokare, smartare eller modigare än jag är.“

Som många har projicerat före honom tror Gartman att Bitcoins pris så småningom kommer att vackla. „Jag är rädd att en gång i en inte alltför avlägsen framtid kommer de monetära myndigheterna, de olika centralbankerna runt om i världen, att vägra att ge upp sitt monopol på penningpolitiken och kommer att gå på en dag och Bitcoin har gjorts noll, sade han och tillade:

”Men kan det gå till 100 000 $ innan dess? John Maynard Keynes sa en gång att marknaden kan förbli ologisk längre än du eller jag kan förbli lösningsmedel, och just nu verkar det vara helt ologiskt. ”

Gartman visade dock inga hårda känslor mot Bitcoins marknadsaktörer

Gartman visade dock inga hårda känslor mot Bitcoins marknadsaktörer, utan förklarade helt enkelt att han föredrar guld framför det digitala myntet. Han nämnde också Bitcoins begränsade utbud och argumenten för tillgångens förväntade prisökning som ett resultat. „Nu finns det, 7000 olika kryptovalutor där ute“, tillade han och sade:

„Det finns en oändlig mängd av ändliga mängder valutor, så jag tror att det roliga, glädjen, entusiasmen över Bitcoin och kryptorna kommer att gå vägen för allt kött så småningom.“

På motsatt sida av Gartmans känsla har 2020 varit värd för en växande trend med traditionella finansiella aktörer som tilldelar kapital till Bitcoin.

 

Read More

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert