DeFi: n pakkomielle „Fair Launches“ on innovaation kuolema mennessä

Hanki päivittäiset salaustiedotukset ja viikoittaiset Bitcoin-markkinaraportit suoraan postilaatikkoosi.

SushiSwap suositteli messujen laukaisuja, mikä aiheutti melkein jokaisen merkittävän DeFi-protokollan haarukat.
Messujen lanseeraukset ovat virheellisiä käsitteitä, ja ne voivat vakavasti heikentää DeFi: n ja salauksen kehityskannustimia.
Muutaman viikon työn tekeminen haarukalle verrattuna Bitcoin Revolution vuosien ponnisteluihin uuden rakentamiseksi on palkkio ja riski.
Jos DeFi-sijoittajat pyrkivät lyhyen aikavälin mahdollisuuksiin ja jättävät huomiotta pitkän aikavälin arvon kasvun, tila saattaa joutua vakaviin vaikeuksiin.
JAA TÄMÄ ARTIKLA
Messujen lanseeraukset ovat nyt DeFin kuumin trendi, mutta huonosti sovitetut kannustimet voivat tarkoittaa, että ala käy kauppaa todellisilla innovaatioilla lyhyellä aikavälillä.

Oikeudenmukainen kenelle?

On vaikea uskoa, että SushiSwap käynnistettiin alle kuukausi sitten. Uniswap-haarukalla oli kiihtynyt puomi-rintakehä, jossa oli paljon kiistoja, draamaa ja käänteitä.

Mutta SushiSwapin suurin vaikutus oli „messujen lanseerausten“ käsitteen suosiminen.

11 miljoonan dollarin kerääminen merkittävistä riskipääomarahastoista ei sopinut yhteisölle. Tietyt henkilöt uskoivat hajauttamisen henkeen, mikä osoittaa, että kaikkien protokollien tulisi noudattaa rahakkeiden laajaa julkista jakelua.

Yhteisön jäseniä houkutteli SushiSwap, koska 90% kaikista rahakkeista annettaisiin likviditeetin tarjoajille. Nämä samat ihmiset suhtautuivat halveksivasti Uniswapiin, koska joukkue keräsi pääomaa ja lykkäsi merkkitapahtumaa.

Heidän perustelunsa oli yksinkertainen: Uniswap oli ahne kieltäytymällä antamasta tunnusta.

Tunnus antaisi DeFi-yhteisön jäsenille mahdollisuuden jakaa protokollaa. Toiset väittivät, että olisi ollut ahne pyytää tiimiä, joka rakensi Uniswapin tyhjästä ja käynnisti sen potentiaaliseksi Coinbase-tappajaksi, luopumaan osuudestaan ​​ylösalaisin.

Lopulta Uniswap lunastettiin kahdella tasolla.

Ensinnäkin SushiSwapin „kehittäjärahasto“ päätyi Chef Nomin (SushiSwap-luoja) henkilökohtaiseksi eläkerahastoksi. Jos ei olisi laajaa suuttumusta ja potentiaalista doxingia, salanimi luoja olisi lähtenyt pois SushiSwap-palvelun parantamiseen tarkoitetuilla varoilla.

Toiseksi Uniswap lopulta lanseerasi tunnuksen – ja jakelu oli oikeudenmukaisempaa kuin useimmat Blue-chip DeFi -protokollat.

Silti reilut lanseeraukset, sellaisina kuin ne on määritelty, ovat kehityskannustimien kuolema.

Jos joku voi ansaita 14 miljoonaa dollaria viikossa vain haaroittamalla kahden vuoden jonkun toisen kovaa työtä, miksi kukaan kehittäjä solmii itsensä ja rakenisi jotain uutta?

reilun laukaisun todellisuus
On tietysti reilun laukaisun poikkeavuuksia. Cream Finance näyttää olevan yksi tällainen poikkeus. Projekti on yhdisteen haarukka, mutta on jonkin verran vakiinnuttanut asemansa uusien ominaisuuksien avulla.

Cream lainaa ja lainaa enemmän varoja kuin Compound, on ottanut käyttöön uuden korkomallin ja palauttaa protokollalla ansaitut palkkiot käyttäjille (yhdiste ei). Tällainen haarukka on järkevää. Vaikka se hyödyntää Compoundin peruskoodia, se tuo siihen uusia toimintoja.

Suurimmalla osalla oikeudenmukaisista lanseerauksista on kuitenkin mielessä yksi tavoite: ansaita enemmän rahaa sijoittajien ahneudesta. Salaus on kiistatta härkämarkkinoilla, ja monet käyttäjät etsivät suuria voittoja todellisen innovaation sijaan.

Messujen lanseerausten pimein puoli on kuitenkin vaikutus, jonka niillä voi olla kehittäjille.

Kuvittele uuden, huippuluokan DeFi-protokollan perustaja. He ovat viettäneet elämänsä kaksi viimeistä vuotta kaatamalla verta, hikiä ja kyyneleitä tuotteeseensa. Hajauttamisen ja läpinäkyvyyden nimissä perustaja tekee kaiken koodin avoimeksi lähdekoodiksi.

Tunnusrintamalla he antavat 60% rahakkeista yhteisölle likviditeetin louhinnasta. Perustaja myy 20% rahakkeistaan ​​sijoittajaryhmälle rahoittamaan työntekijöiden palkkaamista ja kustannuksia kehittämiseen, testaamiseen, auditointiin, markkinointiin ja toimintaan. Loput rahakkeista jaetaan sitten perustajan ja ydinryhmän kesken.

Kuukausi mainnetin käynnistämisen jälkeen toiminta sujuu sujuvasti. Se tapahtuu, kunnes tuntematon Internet-merkki haarautuu protokollaan. Lisäksi he sanovat, että vain 60 prosentin antaminen yhteisölle on epäoikeudenmukaista. Sen sijaan heidän haarukkansa antaa 95% kaikista rahakkeista yhteisölle pitäen 3% valtiovarainministeriössä ja 2% itselleen.

Yhteisö pitää anonyymia hahmoa „todellisen“ joulukuun ennustajana

Read More

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert