New York Fedin „Bitcoin on vain toinen Fiat“ -hakemus

New Yorkin keskuspankin kanssa toimineet taloustieteilijät eivät usko, että bitcoin on uudenlainen raha.

Bitcoin Profit, hajautettu, luvaton, luotettava digitaalinen arvojärjestelmä, jonka tuntematon ohjelmoija on luonut yli kymmenen vuotta sitten, on „vain yksi esimerkki fiat-rahasta“, sanoivat Michael Lee ja Antoine Martin torstaina päivätyssä blogiviestissä .

„Bitcoin voi olla rahaa, mutta se ei ole uudentyyppinen raha“, he sanoivat. Dollarilaskut ovat fiat, jättiläismäiset kalkkikivirenkaat olivat kerran fiat ja bitcoin ovat myös fiat, he sanoivat

Heidän argumenttinsa näytti käyttävän fiat-rahan määritelmää olevan luonnostaan ​​arvoton esine, jonka ainoa arvo johtuu haltijan uskomuksesta, että hän voi käyttää sitä tavaroihin.

Mutta tällainen määritelmä luokittelee virheellisesti bitcoinien luonteen viemällä fiatin tarkoitus loppuun, sanoi blokkiketjuun keskittyneen Castle Island Ventures -kumppanin ja tiheän salauksen kommentaattorin ( mukaan lukien CoinDeskin ) Nic Carter .

Carter sanoi, että fiat-valuutalla, kuten dollarin seteleillä, on arvo, koska liikkeeseenlaskijaviranomainen sanoo niin. Mutta niin ei ole lainkaan bitcoinien tapauksessa, hän sanoi.

„En tiedä, onko heidän tarkoitus halventaa bitcoinia, mutta se tapahtuu tällä tavalla“, Carter kertoi NY Fedin taloustieteilijöistä. Vuonna piipittää kutsui Fedin argumentti ”hullu.”

Mikä on bitcoin?

Martin ja Lee väittävät, että Bitcoin-ekosysteemin todellinen uutuus johtuu romaanista „vaihtomekanismista“, jonka se synnytti. „Mahdollisuus tehdä sähköisiä vaihtoja ilman luotettavaa osapuolta – Bitcoinille selkeä ominaisuus – on radikaalisti uusi“, he sanoivat.

Yksinkertaisesti sanottuna, koskaan ei ollut todellisia keinoja suorittaa ”sähköisiä siirtoja ilman kolmannetta osapuolta” ennen kuin Bitcoin tuli ympäri, he sanoivat. Kyllä, keskuspankit ja liikepankit sekä rahoitustuotteiden ekosysteemi antoivat rahan virtauksen sähköisesti aiemmin. Mutta kaikki toimivat, koska kolmas osapuoli sanoi niin. He sanoivat, että niin ei ole Bitcoinissa.

Bitcoinin innovaatio sallii seuraavan aaltoisen luotettavan rahan vaalimisen ja kasvamisen: vakaarahat, ensimmäiset kolikkotarjoukset ja odottamattomat varat, kuten CryptoKitties, he huomauttavat. Mutta he väittävät myös, että mikään niistä ei ole myöskään uusia rahan muotoja.

„On tarkempaa ajatella Bitcoinia uudentyyppisenä vaihtomekanismina, joka voi tukea rahan siirtoa sekä muita asioita“, he sanoivat.

Carter on samaa mieltä siitä, että Bitcoin antoi maailmalle uuden tavan liikkua rahaa, kiisti kirjailijoiden väitteen, jonka mukaan Bitcoinin blockchainin tulisi pitää yllä muita varoja, ja sanoi, että on mahdotonta erottaa bitcoinin varallisuutta luonnostaan ​​olemassa olevasta mekanismista.

”Myös rahalliset ominaisuudet ovat välttämättömiä. Se oli selvää tavassa, jolla Satoshi kuvaili ”rajoitettua tarjontaansa, hän sanoi.

Taloustieteilijät päättelivät, että on tärkeää määritellä, mikä on bitcoinissa uutta historiallisista syistä.

„Historia tarjoaa oppitunteja siitä, mikä tekee hyvää rahaa sekä mikä tekee hyvästä siirtomekanismista“, he kirjoittivat. „Nämä oppitunnit voisivat auttaa salaustekniikoita kehittymään tavalla, joka tekee niistä hyödyllisempiä.“

Read More

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert